Domov     O klubu     Novice     Galerija     Tekme     Obrazec


Konjeniški klub Boni
Slovenska Bistrica
Vrhole pri Slovenskih Konjicah

O klubu
Smo zelo mlad klub, ustanovljen leta 2014, zato smo v polnem razvoju kluba in se trudimo za čim boljše pogoje za učenje jahanja. V prihodnih letih imamo veliko zastavljenih ciljev, da zagotovimo potrebam jahača. Naš klub se nahaja le 3km od mesta Slovenska Bistrica, tik ob glavni cesti na Vrholah v smeri Sl. Bistrica    Sl. Konjice.O konjih
Tanisa
– Kobila, slovenske toplokrvne pasme, uporablja se za šolo jahanja, tako za začetnike kot tudi jahače z nekaj več znanja. Včasih je bila tekmovalna kobila v preskakovanju ovir, registrirana na konjeniški zvezi Slovenije, na višinah do 110cm. Kobila je mirnega značaja, ubogljiva in poslušna.

Aura
- Naša nova pridobitev!
Aura
Zgodovina kluba
Ideja za konjeniški klub Boni je nastala zaradi tega, ker v naši občini ni bilo mogoče otroke vključiti v ta šport, ki je v sosednjih občinah kar precej razširjen. Iz naše občine smo morali otroke voziti daleč, da bi jim omogočili udeležbo v konjeniškem športu. Zato se nam je porajala ideja o ustanovitvi konjeniškega kluba in našim občanom ponuditi možnost tudi za ta šport, ki je zanimiv in razgiban. Otrokom in starejšim nudi stik z naravo in druženje s konji, pridobivanje znanja jahanja in razna napredovanja in pridobivanja občuteka za živali, ker moramo skrbno ravnati z njimi in povezati stik s konjem in človekom, saj tako lahko jahač in konj napredujeta in delujeta kot eno. Ime kluba Boni je nastal po kobili z imenom Boni. Konj nam je dokazal kako lahko iz neizkušenosti in vztrajnosti ter ljubeznijo dosežeš veliko in še več. Zato smo se odločili imenovati klub Boni in si s tem prizadevati, da bomo klub vodili s srcem in vztrajnostjo ter dosegati željene cilje ter našim sedanjim in bodočim članom nudili ustrezne pogoje in jih vodili v upanju, da spoznajo konja kot človeku zvestega prijatelja.